شرکت ساختمانی پاژند توس - ارائه کننده تمامی خدمات ساختمانی

کلمه کلیدی را وارد کنید

ساختمان اداری فرهنگی رضوان (صدا وسیما)

ساختمان اداری فرهنگی رضوان (صدا وسیما)

در
سرمایه گذار قرارداد
شرکت ساختمانی پاژند توس
تاریخ انتشار:
April 19, 2025
موقعیت:
خراسان رضوی (مشهد مقدس)
ارزش:
طراح:
مهندس رضا ادهم هاشمی
درباره پروژه

ساختمان اداری فرهنگی رضوان ( سازمان صدا و سیمای خراسان رضوی )

کانسپت : این ساختمان تلفیقی از هنر مدرن معاصر و هنر معماری سنتی میباشد که با ریشه اصلی معماری سنتی دارای هنجار شکنی هایی از جمله عدم تقارن گلدسته ها و پنجره های تمام قوس به سمت معماری دیکانستراکشن هدایت شده و پلی مابین دو سبک ایجاد نموده است.
سازه : ساختمان صدا و سیما داری مسجد و سالن آمفی تاتر نیز میباشد که در قسمت گلدسته ها ما ورودی اصلی مسجد را داریم و در قسمت کناری که بصورت یکپارچه و تماما سلب میباشد , فضای آمفی تاتر را شامل میشود که در جهت هر سه محور X , Z , Y نامتقارن است.
این بنا شامل دو گلدسته که بصورت مخروط های ناقص شیب دار می شود که با روتیت و برش خاصی که در بالای گلدسته ایجاد شده به هنجارشکنی در سبک سنتی و هدایت بنا به سمت معماری معاصر کمک شایانی کرده است. لازم بذکر است که این گلدسته ها در جهان نادر و منحصر بفرد میباشد.
همچنین محراب قسمت مسجد این بنا همانند سایر محراب ها متشکل از یک قوس متقارن نبوده و از دو بیضی که شعاع های کوچک و بزرگ انها فاقد رابطه ریاضی بوده علاوه بر اینکه نسبت به محور Y دارای زاویه بوده و نسب به محور X مختصات نیز دارای فواصل متفاوت است که فرم خاصی در محراب ایجاد می نمایید.
همچنین با ایجاد یک خط بریده شده در قسمت سردرب ورودی قوس بالای درب را ناقص نموده و سبب شکست نور و حرکت ان بصورت طبیعی به داخل قسمت ورودی میشود.
متریال :
متریال های این بنا در کل  متضاد و در عین حال مکمل یکدیگر هستند. در قسمت ورودی از انواع سنگ های برش خورده با دستگاه واترجت و ترکیب انواع معرق استفاده شده است که الهام گرفته شده از مسجد گوهر شاد واقع در حرم امام رضا (ع) میباشد و در قسمت آمفی تاتر کامپوزیت بژ رنگ کار شده است که خود باعث افزایش میزان عایق بودن در انتقال صوت میشود. کار در نمای اصلی با حفظ اصالت ایرانی با یک درب چوبی طراحی شده تمام میشود!.
در قسمت محراب نیز از معرق با طرح های متفاوت استفاده شده است. همچنین این بنا شامل یک اسپر با معرق با طرح های اسلیمی و خطایی ساخته شده است که در قسمت پشت محراب , واقع در حیاط سازمان صدا و سیمای استان که محل برگذاری بسیاری از برنامه های تلویزیونی میباشد,  قرار دارد.
در قسمت زیر گنبد نیز از معرق , گچ بری, کاربندی, ورقه های طلا و رنگ های اکرلیک استفاده شده است.
بصورت کلی این اثر یک ساختمان ویژه از نظر ادقام بین سبک ها و نماد جسارت در سازه میباشد.